Over de Pijler

De Pijler is een evangelische kerk. Een kerk voor iedereen. Wat je geslacht, leeftijd of achtergrond ook is, bij ons doe jij er toe en ben je welkom zoals je bent. Wij zijn een grote gemeente. In een gemiddelde dienst ontvangen we meer dan 500 bezoekers. Toch voelt het alsof we een grote familie zijn. De Pijler is dan ook een plek waar je met andere mensen en natuurlijk ook met God verbinding kunt maken.

Organisatie

Onze kerk bestaat bestaat dankzij de inzet van honderden vrijwilligers. Onder verantwoordelijkheid van leiders, die wij Verbinders noemen, verzetten zij bergen werk en zorgen dat de Pijler draait en ook oog en zorg heeft voor mensen uit onze omgeving die niet aan onze kerk verbonden zijn. De preken in de diensten worden verzorgd door de twee sprekers van onze kerk en door gastsprekers. We hebben ook een pastor, die samen met zijn team beschikbaar is voor mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor of een steun in de rug. De raad van oudsten, hier op de foto, is eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van onze kerk. Zij zien er ook op toe dat onze kerk in koers blijft met de visie en missie.

Sprekers

Het woord dominee ken je wellicht wel. Bij de Pijler noemen wij dominees graag voorgangers of sprekers. Onze vaste sprekers zijn Erwin Kok en Jerry Thuis. Wij stellen ze graag aan je voor.

Erwin Kok spreker

Erwin (1968) kwam rond zijn 20e in de Pijler tot geloof. Hij diende op tal van plaatsen, o.a. in de muziek en in de leiding van de zomerkampen. In 2015 voltooide hij zijn theologiestudie. Sindsdien is hij parttime als vaste spreker aan de Pijler verbonden. Daarnaast is hij docent economie in het voortgezet onderwijs in Lelystad. Erwin en zijn vrouw Myrthe hebben samen drie kinderen. Erwin is in staat om boodschappen uit de bijbel op passievolle en soms schurende wijze te vertalen naar handvatten voor het dagelijks leven.

Jerry Thuis spreker

Jerry (1980) kwam op zijn 20e tot geloof. Hij was jaren actief bij de jongeren en in de zomerkampen. Sinds hij zijn studie Theologie afrondde in 2012 is hij parttime spreker. Ook Jerry is daarnaast docent op een middelbare school in Lelystad. Jerry en zijn vrouw Henrike hebben samen vijf kinderen. Naast spreker is hij ook actief in het cursusprogramma van de Pijler. Hij houdt ervan om bijbel verklarend te preken. Hij zoekt de diepte op door bijbelteksten uit te pluizen en te analyseren.

Pastor

Wat doet een pastor? met een pastor kan je persoonlijke, vertrouwelijke en betekenisvolle gesprekken hebben over het leven en het geloof. Gesprekken die je misschien niet met je ouders, vrienden en kennissen wilt of kunt hebben. Een luisterend oor van iemand buiten je eigen kring kan je mogelijk verder helpen. De pastor in de Pijler is Hendrik Heida. We stellen hem graag aan je voor.

Hendrik Heida pastor

Hendrik Heida (1958) werkt sinds 2005 in de Pijler. Hendrik en Nelly hebben vier getrouwde dochters en tien kleinkinderen. Hendrik is in de Pijler verantwoordelijk voor de pastorale zorg. Samen met een team van vrijwilligers uit de Pijler is hij beschikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor en een steun in de rug. Hij is hiervoor het aanspreekpunt binnen het team. Steun nodig? ga dan naar Ontvangen

Financiën en ANBI

Als je de Pijler een warm hart toedraagt, kun je ons financieel steunen. Met jouw gift kunnen wij investeren in onze gemeente en de mensen om ons heen. Goed om te weten dat de Pijler een ANBI-keurmerk heeft. Daardoor zijn giften aan de Pijler fiscaal aftrekbaar.

Evenementenlocatie

Naast kerk zijn is de Pijler een evenementenlocatie die ruime mogelijkheden bied als het gaat om zalenverhuur, technische faciliteiten, crew en catering. Een evenement organiseren voor 50 of 1000 bezoekers? Neem eens een kijkje op de website.

Meer over…

Kingskids

Jongeren

Senioren