Over de Pijler

De Pijler is een evangelische kerk. Een kerk voor iedereen. Wat je geslacht, leeftijd of achtergrond ook is, bij ons doe jij er toe en ben je welkom zoals je bent. Wij zijn een grote gemeente. In een gemiddelde dienst ontvangen we meer dan 500 bezoekers. Toch voelt het alsof we een grote familie zijn. De Pijler is dan ook een plek waar je met andere mensen en natuurlijk ook met God verbinding kunt maken.

Organisatie

Onze kerk bestaat bestaat dankzij de inzet van honderden vrijwilligers. Onder verantwoordelijkheid van leiders, die wij Verbinders noemen, verzetten zij bergen werk en zorgen dat de Pijler draait en ook oog en zorg heeft voor mensen uit onze omgeving die niet aan onze kerk verbonden zijn. De preken in de diensten worden verzorgd door de twee sprekers van onze kerk en door gastsprekers. We hebben ook een pastor, die samen met zijn team beschikbaar is voor mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor of een steun in de rug. De raad van oudsten, hier op de foto, is eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van onze kerk. Zij zien er ook op toe dat onze kerk in koers blijft met de visie en missie.

Sprekers

Het woord dominee ken je wellicht wel. Bij de Pijler noemen wij dominees graag voorgangers of sprekers. Onze vaste sprekers zijn Erwin Kok en Arjen Verboom. Wij stellen ze graag aan je voor.

Erwin Kok spreker

Erwin (1968) kwam rond zijn 20e in de Pijler tot geloof. Hij diende op tal van plaatsen, o.a. in de muziek en in de leiding van de zomerkampen. In 2015 voltooide hij zijn theologiestudie. Sindsdien is hij parttime als vaste spreker aan de Pijler verbonden. Daarnaast is hij docent economie in het voortgezet onderwijs in Lelystad. Erwin en zijn vrouw Myrthe hebben samen drie kinderen. Erwin is in staat om boodschappen uit de bijbel op passievolle en soms schurende wijze te vertalen naar handvatten voor het dagelijks leven.

Arjen Verboom spreker

Arjen (1979) heeft een enorme passie voor de kerk van de Here Jezus. In 2004 heeft hij op de Nederlandse Antillen veel gezien en geleerd van de Here God en mocht hij daar een bewuste keuze maken, wat zijn leven veranderde. In overgave en afhankelijkheid van God maakte hij mooie dingen mee en ervaart hij Gods leiding in zijn leven. Hij heeft zijn ervaring binnen de hulpverlening en verschillende gemeenten.

Arjen is getrouwd met Christina en samen hebben ze 3 kinderen. Arjen is binnen de Pijler vooral gericht op discipelschap: Concreet richt hij zich op de cursusprogramma’s, gebed, kleine groepen, interkerkelijk- en missionair werk.

Pastor

Wat doet een pastor? Met een pastor kan je persoonlijke, vertrouwelijke en betekenisvolle gesprekken hebben over het leven en het geloof. Gesprekken die je misschien niet met je ouders, vrienden en kennissen wilt of kunt hebben. Een luisterend oor van iemand buiten je eigen kring kan je mogelijk verder helpen. De pastor in de Pijler is Carin Kops. We stellen haar graag aan je voor.

Carin Kops pastor

Carin Kops (1979) is getrouwd met Matthijs en is moeder van twee kinderen. Als tiener had ze vragen over het leven, God en geloven en ging deze vragen stellen. Na een lange zoektocht vond ze haar antwoorden bij God. Zelf zegt ze het volgende over haar rol als pastor: “God is voor mij de Altijd Aanwezige. En juist Zijn betrokkenheid bij de mensen, inspireert me bij het invullen van de taak als Pastor Zorg.”

Carin is verantwoordelijk voor het WeCare zorg-team in de Pijler en is beschikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor en een steun in de rug. Zij is hiervoor het aanspreekpunt binnen het team. Steun nodig? Ga dan naar Ontvangen.

Financiën en ANBI

Als je de Pijler een warm hart toedraagt, kun je ons financieel steunen. Met jouw gift kunnen wij investeren in onze gemeente en de mensen om ons heen. Goed om te weten dat de Pijler een ANBI-keurmerk heeft. Daardoor zijn giften aan de Pijler fiscaal aftrekbaar.

Evenementenlocatie

Naast kerk zijn is de Pijler een evenementenlocatie die ruime mogelijkheden bied als het gaat om zalenverhuur, technische faciliteiten, crew en catering. Een evenement organiseren voor 50 of 1000 bezoekers? Neem eens een kijkje op de website.

Meer over…

Kingskids

Jongeren

Senioren