Wij zijn er voor elkaar

In de Pijler staan wij graag voor je klaar (ook) als het even niet lekker loopt.
Wij bieden verschillende mogelijkheden om jou weer op weg te helpen.

Je staat er niet alleen voor!

Niemand is perfect en iedereen loopt wel eens tegen problemen aan. Soms zijn deze eenvoudig op te lossen, voor andere situaties kun je wel wat hulp of advies gebruiken. Of je nu lid bent van onze kerk of alleen bezoeker, voel je vrij om contact met ons op te nemen wanneer er zelf niet uitkomt. Het kost niets en het verplicht je tot niets. Ben je op zoek naar een luisterend oor, heb je gebed nodig of behoefte aan praktische hulp? Denk bijvoorbeeld aan vervoer, klussen of het omgaan met schulden, dan kun je bij ons terecht. We hebben verschillende teams die daarmee kunnen helpen.

Wil jij samen bidden of met iemand praten?

Soms zit het leven even tegen en heb je behoefte aan een luisterend oor, een arm om je heen of samen met je bidt. Alleen al het bespreken van je zorg lucht op. Ook zal je merken dat God luistert en iets verandert in jou en/of je omgeving. Vul hieronder het formulier in om contact met ons op te nemen.

Op weg naar herstel

Het is geen kunst om in je leven klappen op te lopen en beschadigd te raken. Mensen kunnen je – bewust of onbewust – dingen aandoen die je uit balans brengen. Maar je kunt het slachtoffer zijn van omstandigheden die niet aan mensen toe te rekenen zijn, zoals natuurverschijnselen, of je bent vastgelopen doordat je op een weg terecht gekomen bent die je meer schaadt, dan goed doet; denk bijvoorbeeld aan verslavingen. Wat nu?

Klik hier om meer te lezen over Op weg naar Herstel.

Schulden?

Vind jij het soms lastig om met geld om te gaan of ben jij op een punt beland waarop je diep in de schulden zit? Kun je wel wat hulp gebruiken om je financiën weer op orde te krijgen, het inkomen en uitgaven met elkaar in balans te brengen? Kortom, om je leven ook financieel weer op de rit te krijgen? Wij kunnen je helpen.

De Pijler werkt samen met IDO Schuldhulpmaatje, die je in alle vertrouwelijkheid contact kan brengen met een budgetcoach.

Of kunnen we je hiermee helpen?

Dreig je vast te lopen op mentaal, geestelijk of relationeel gebied? Dan lopen onze pastoraal werkers graag een tijdje met je op.

Relaties

Geen enkele (huwelijks)relatie blijft ‘vanzelf’ sprankelend. We bieden verschillende cursussen aan om je relatie een nieuwe boost te geven en/of te onderhouden. Heb je relatieproblemen? Dan willen onze mensen van het relatiepastoraat je graag helpen. Vraag hieronder een gesprek aan.

Praktisch

Behoefte aan praktische hulp? Bijvoorbeeld in huis, de tuin, of met vervoer? Als het niet lukt om in je eigen netwerk hulp te vinden, proberen wij via ‘Helpende Handen’ een match te maken tussen jouw hulpvraag en onze vrijwilligers.

Jeugdhulp

Ook kinderen en jongeren kunnen tegen dingen aanlopen in het leven waar ze wel wat (pastorale) hulp bij kunnen gebruiken. Ook voor hen zijn wij er graag.

Voor kinderen heet deze hulp PraatPaal en voor jongeren het Jongerenpastoraat.

Voor zieken

Als je met ernstige en/of langdurige ziekte in aanraking komt, kun je te maken krijgen met basisvragen van het leven. Je leven staat plotseling op de kop. Je toekomstperspectief is plotseling veranderd. Welke behandeling is proportioneel? Ervaar ik dat mijn leven in Gods handen is? Het kan fijn zijn om dat je dan met een vertrouwd persoon kunt praten over deze levensvragen. Je kunt ondersteuning krijgen van het team ziekenzorg. Onze pastor, Hendrik Heida, geeft leiding aan dit team. Neem hieronder contact op.

Als je hulp wilt ontvangen

Vul hieronder het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor acute noodgevallen kun je buiten kantoortijden bellen naar ons noodnummer 06 33029269

    Na verzending van dit formulier nemen we contact met je op. We beloven we dat we zorgvuldig met je gegevens zullen omgaan.