De Pijler in het kort

Wij zijn een evangelische gemeente, een plek waar je kennismaakt met het Christelijk geloof en meer leert over God en Jezus. Zijn deze onderwerpen nieuw voor je of ervaar je een drempel om een kerk binnen te stappen? Waag de stap! Kom langs en maak kennis met de warmte en gastvrijheid van onze gemeenschap. Wij hopen dat we de juiste snaar bij je weten te raken en je je snel thuis voelt.

Wat kun je verwachten?

Wij zijn een grote gemeente. Wekelijks komen er bijna duizend mensen naar de Pijler. Daardoor kun je heerlijk anoniem een dienst meebeleven. Als je meer betrokken wilt zijn, kan dat ook en zul je merken dat onze gemeenschap actief en hecht is en de mensen naar elkaar omkijken. Lukt het even niet om zondag naar de Pijler te komen, dan kun je thuis de samenkomst live mee- of later terugkijken.

Voor kinderen

Terwijl papa, mama, opa of oma zondag naar de dienst gaan, zijn kinderen t/m 12 jaar van harte welkom bij Kings Kids. Met leeftijdsgenoten lekker spelen en ook iets leren over God. Voor ieder kind is er een programma dat aansluit bij zijn of haar leeftijd en belevingswereld.

Voor jongeren

Ben jij tussen de 12 en 18 jaar? Ook dan ben je van harte welkom in de dienst. Je zult zien dat je niet de enige jongere bent. Integendeel! Daarnaast organiseren wij elke maand een jongerendienst. Samen gaan we dieper in op levensvragen waarmee jij misschien ook wel eens worstelt.

Op zoek naar God

Spreekt de Pijler je aan, maar heb je nog vragen over het geloof? Volg dan de cursus ‘Op zoek naar God’. Een cursus voor mensen die twijfelen over het bestaan van God en voor mensen die Hem juist beter willen leren kennen. Geen vraag blijft in deze cursus onbesproken.

Wat doen we nog meer?

Worshipavonden

Regelmatig organiseren wij Worshipavonden. In deze diensten staan muziek en aanbidding centraal. Avonden waarop je de boel de boel kunt laten en jezelf even volledig kunt richten op wat echt belangrijk is ;).

Actief in de samenleving

Wij streven ernaar om 10% van onze giften te schenken aan diverse doelen binnen ‘Kiezen Voor Delen’, zoals de voedselbank in Lelystad, onze zendelingen, Youth for Christ en het IDO. Ook ondersteunen wij diverse (kleinere) initiatieven in onze stad en in de omgeving.

Boekshop

Als je in de Pijler bent, bezoek dan ook onze boekwinkel. Je vindt hier mooie boeken en films voor alle leeftijden. Boeken die je helpen met het opbouwen van je geloofsleven en prachtige romans, geïnspireerd op bijbelse verhalen.

Zomerkampen

Hier kijken de kinderen echt naar uit: zomerkamp! Een week optrekken met leeftijdgenoten. Samen spelen, zingen, bidden, sporten en avonturen beleven. Ook een week waarin kinderen na een turbulent schooljaar weer even tot bezinning komen. Dat maakt onze zomerkampen bijzonder en laten ze vaak een levensveranderende indruk achter.

Wijkgebieden

.

Wijkverbinders

De Pijler is een grote kerk waar veel mensen samenkomen, je weg vinden als je (nog) geen mensen kent kan een uitdaging zijn. De Pijler is daarom opgedeeld in wijkgebieden, dat zijn gebieden waar mensen van de Pijler wonen. Voor elk wijkgebied zijn er wijkverbinders, dit is een echtpaar dat als aanspreekpunt, vraagbaak wil dienen in de wijk waar zij wonen.

Kennismaken?

Kom je voor het eerst in de Pijler en vind je het prettig als iemand je wegwijs maakt? Dat doen wij graag. Neem hieronder contact op!

    Tot zondag?

    Evangelische kerk de Pijler