Jongeren in de Pijler

Met je ouders mee naar een kerk is misschien niet helemaal je ding, maar de Pijler is niet zomaar een kerk. Het is een plek waar jij welkom bent zoals je bent en met leeftijdsgenoten kunt lachen, chillen, sporten, eten en samen optrekken in het geloof. Jongeren hebben regelmatig hun eigen dienst, activiteiten en zelfs een eigen gebouw bij de Pijler: de Bunker.

Optrekken met leeftijdsgenoten

Met leeftijdsgenoten praat je misschien makkelijker over het geloof, geloofsvragen en dingen die op je pad komen dan met je ouders. Bij de Pijler kun je met andere jongeren op ontdekkingstocht in het geloofsleven en maak je in no-time nieuwe vrienden. De hele maand door is er van alles te doen.

Praktisch

Tieners (klas 1 t/m 3 van de middelbare school)

Tieners hebben elke maand een eigen dienst op zondagmorgen, meetings en chill avonden. Met elkaar hebben we het over thema’s als: bestaat God eigenlijk wel, wie ben ik en hoe besteed je je geld goed? Samen doen we toffe activiteiten. Bij de tieners heb je volop de kans om nieuwe vrienden te maken voor het leven.

Meeting: 2e zaterdag van de maand om 19:30 uur en de 4e zondag van de maand om 10:00 uur.
Chill avond: 1e en 3e zaterdagavond van de maand om 21:30 uur.

Jeugd (vanaf klas 4 van de middelbare school tot 18 jaar)

Lekker bijkletsen met je vrienden, lastige (levens- en geloofs)vragen stellen aan leiders en samen God ontdekken? Dan kun je terecht bij de jeugd. Elke maand hebben we een eigen dienst op zondagmorgen, 1x per maand een meeting en 2x per maand ben je welkom bij de chill avonden. Daarnaast organiseren we regelmatig toffe activiteiten en kun je lekker poolen, tafelvoetballen en/of darten.

Er zijn 3 groepen:

  • React voor de 4e klassers
  • Connect voor de 5e klassers (of 1e jaars mbo)
  • Impact voor de oudsten

Meeting: 1e zondag van de maand om 18.00 uur: Impact en Connect. 3e zondag van de maand om 18.00 uur: React.
Chill avond: 1e en 3e zaterdagavond van de maand om 21.30 uur.

Jongeren (18-23 jaar)

Dit is de plek om samen God steeds beter te leren kennen, je vrienden te ontmoeten en samen keuzes bespreken die tijdens je leven als jongere op je af komen. Wees welkom bij onze jongerengroep Xplode. Elke maand hebben we een jongerendienst met goede sprekers en een toffe band. Elk jaar gaan we samen een weekend weg en ontmoeten we elkaar het hele jaar door in kleine groepen.

Xplode dienst: 4e zaterdag van de maand om 20.00 uur (m.u.v. juli en augustus)
Chill avond: 1e en 3e zaterdagavond van de maand om 21.30 uur.

Jouw eigen dienst

Tienerdienst: (klas 1 t/m 3 van de middelbare school): 2e zondag van de maand om 10:00 uur.

Jeugddienst (klas 4 van de middelbare school t/m 18 jaar): 3e zondagmorgen van de maand om 10:00 uur.

Jongerendienst (Xplode) (18-23 jaar): 4e zaterdag van de maand om 20:00 uur (m.u.v. juli en augustus).

Hoe kunnen we je helpen?

Loop jij tegen dingen aan waar je graag met iemand wat uitgebreider over zou willen praten? Neem dan contact op met het jongerenpastoraat.

Hier kun je bijvoorbeeld terecht als het thuis, op school of werk even niet lekker loopt of als je de connectie met God kwijt bent. We zijn er ook voor je als je je onzeker voelt of het even niet meer ziet zitten. Vertel ons je verhaal. We luisteren naar je, bidden met je mee en willen er vooral voor jou zijn.

Je bereikt ons via jongerenpastoraat@pijler.nl

Zomerkamp

Dit is toch wel het jaarlijkse hoogtepunt. Even weg van school, stad en ouders. Een week met toffe leiders en vrienden optrekken, zingen, bidden, muziek maken, sporten en tot rust komen na een turbulent schooljaar. Onze zomerkampen laten vaak een levensveranderende indruk achter.

De zomerkampen zijn er voor scholieren t/m de laatste klas van het voortgezet onderwijs.

Meer over…

Wie wij zijn

KingsKids

Senioren