De doop

Als je er voor kiest om God (bewust) te volgen, kun je je in de Pijler laten dopen. Hiervoor hoef je geen lid of kompaan te zijn. Maar wat is dopen eigenlijk en waarom zou je dat doen?

Wat is dopen?

Dopen doe je om je oude leven achter je te laten en helemaal “schoon” aan je nieuwe leven met Jezus te beginnen. In de Bijbel, Handelingen 2:38, staat daarover het volgende: “Keer je af van je huidige leven en laat je dopen onder aanroeping van Jezus Christus om vergeving te krijgen voor je zonden.”

Doopstudie

Dopen is iets bijzonders en een keuze voor de doop maak je niet zomaar. Als je het dopen overweegt, raden wij je aan om een doopstudie te volgen. Tijdens een aantal avonden leer je meer over de doop, wat de bijbel daarover zegt en welke betekenis het heeft. Uiteraard kun je tijdens deze avonden al je vragen kwijt.

Hoe werkt het dopen?

Het dopen doen wij in speciale doopdiensten. Aan de gemeente vertellen de dopelingen eerst hun getuigenis (vaak prachtige hartenkreten, waarin mensen vertellen waarom ze kiezen voor de doop). Vervolgens word je kort in een doopbad volledig ondergedompeld (geheel in witte kleding, dat symbool staat voor een nieuw leven). Daarna speelt de band een door jou uitgekozen lied.

Als je je wilt laten dopen

Wil je eerst meer informatie over de doop of de doopstudie?
Neem dan contact met ons op.

    Wat doen we nog meer?

    Cursussen

    Kleine groepen

    Lid worden

    Celebrate Recovery