Terwijl papa, mama, opa of oma zondag naar de eredienst gaan, zijn kinderen t/m 12 jaar van harte welkom bij Kings Kids. Een plek waar ze kunnen dansen, zingen, knutselen, lekker spelen en leren over God. Wij vinden het belangrijk dat kinderen met plezier naar de kerk gaan, zich veilig voelen, vriendschappen opbouwen en al vroeg begrijpen en ervaren dat ze geliefd zijn door God.

Programma

Crèche (0 – 2½ jaar)
De crèche is verdeeld in drie leeftijdscategorieën:
– baby’s (0 tot ca. 8-10 maanden; tot het kind stevig kan zitten)
– kruipers (8-10 maanden tot 1½ jaar)
– lopers (1½ tot 2½ jaar).

Onze speelruimtes zijn modern, veilig en schoon. Ook is er een algemene slaapruimte. Het team van Kings Kids staat paraat om de kleintjes met veel liefde te verzorgen.

Peuters (2 ½ – 4 jaar)
De peuters hebben een eigen programma. Lekker spelen, knutselen, kleuren, boekje lezen en zelfs praten met God (leren bidden). Elke 4 weken gaan we aan de slag met een thema.

Groep 1 t/m 8
Kinderen van groep 1 t/m 8 gaan met leeftijdsgenoten aan de slag met een thema. Daar kunnen ze met elkaar over praten of samen knutselen en tekenen. Ruimte om te spelen is er natuurlijk ook volop. Wij vinden het belangrijk dat kinderen, als ze wat ouder worden, ook ‘wennen’ aan de volwassenendienst. Daarmee beginnen we in groep 7/8.

Praktisch

Vanaf 9.30 uur zijn de kinderen welkom bij Kings Kids. Registreer je kind bij binnenkomst. Je kind ontvangt dan een naam­sticker. Het Kings Kids programma duurt tot 11.45 uur. Duurt de dienst langer? Dan Kings Kids ook. Wij vinden het waardevol om jullie als ouders te zien, spreken en eventuele bijzonderheden te kunnen melden. Kom daarom altijd je (ook wat oudere) kind halen. Wij stellen het op prijs als je niet voor die tijd je kind komt halen, zodat we de ochtend rustig kunnen afsluiten met de kinderen.

Wie zit waar

1e, 2e, 4e (en 5e) zondag van de maand:

  • groep 1 t/m 8 heeft Kings Kids op de 1e verdieping

3e zondag van de maand:

  • groep 1 t/m 6 heeft Kings Kids op de 1e verdieping
  • groep 7 & 8 zijn met hun ouders welkom in de grote zaal

Kijk voor nog meer praktische informatie en aanmelden tijdens deze coronatijd op kingskids.pijler.nl

PraatPaal

Ook kinderen kunnen tegen dingen aanlopen waar ze weleens met iemand over willen praten. Daarvoor is PraatPaal.

Voor kinderen die gewoon een praatje willen maken, iets kwijt willen of ergens mee zitten willen we er zijn. Om de week staat PraatPaal met een standje in de centrale hal. We zijn er een kwartier voor en een kwartier na Kings Kids, klaar om naar hen te luisteren of voor en met hen te bidden. Wij laten de kinderen graag weten dat ze gezien worden en vinden het fijn om ze te bemoedigen.

Ook ouders en verzorgers kunnen hier terecht. Heb je zorgen over een kind of over een bepaalde situatie? Wij staan graag naast je, bidden voor en/of met je of sturen kaartjes ter bemoediging.

Meld het ons ook aIs een kind ziek is of voor een ingreep naar het ziekenhuis moet. Je bereikt ons via PraatPaal@pijler.nl of spreek ons aan voor de dienst van KingsKids.

Zomerkamp

Hier kijken de kinderen echt naar uit: zomerkamp!
Een week optrekken met leeftijdgenoten. Samen spelen, zingen, bidden, sporten en avonturen beleven. Ook is deze week er zodat kinderen na een turbulent schooljaar weer even tot bezinning kunnen komen. Dit maakt onze zomerkampen bijzonder en laten ze vaak een levensveranderende indruk achter.

De zomerkampen zijn er voor kinderen uit groep 3 van de basisschool t/m scholieren van de laatste klas van het voortgezet onderwijs.

Kinderopdracht

Er is bijna geen groter wonder dan de geboorte van een kind. Als kersverse ouder voel je je gezegend met zoiets bijzonders. Tegelijkertijd brengt het ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Hoe fijn is het dan dat je er in de opvoeding niet alleen voor staat, maar kunt rekenen op de steun van de gemeente en God.

In de Pijler kun je daarom je kind opdragen en zegenen. Net als in de tijd van Jezus toen ouders bij Hem kwamen met hun kinderen. Hij legde ze vervolgens de handen op en zegende hen. Goed voorbeeld doet volgen. Bij de kinderopdracht in de Pijler legt de voorganger of oudste het kind de handen op en zegent hem of haar in de naam van Jezus. God wordt gedankt voor deze kinderen en voor de ouder(s) aan wie ze zijn toevertrouwd. Er wordt gebeden om Gods nabijheid in het leven van de kinderen en om wijsheid voor de ouder(s).

Meer over…

Wie wij zijn

Jongeren

Senioren