Pijler Zomerkampen

De zomer komt er nu snel aan, en dus de Pijler Zomerkampen ook! Al tientallen jaren gaan er in de eerste zomervakantieweek vele kinderen, jongeren en leiders op Pijler-kampweek. Je kunt het een hoogtepunt noemen binnen onze kerkgemeenschap. De kampen worden georganiseerd vanuit de Pijler, maar ook kinderen, tieners en jeugd van buiten de Pijler is van harte welkom om deel te nemen!

Verdeeld over de vier kampen gaan dit jaar veel kinderen en tieners onder leiding van enthousiaste teams met leiders inclusief keukenkanjers een zeer afwisselende week meemaken. Een week waarin avontuur, sport en spel en samen zingen, praten over een leven met God en bidden centraal staan. Het is elk jaar weer een bijzondere happening. Ervaren jeugdleiders met veel verantwoordelijkheidsbesef en een heel groot hart voor kinderen en jongeren zetten zich weer met veel plezier in voor hun kamp. De meesten nemen er graag een hele week vakantie voor op. Sommigen al meer dan 20 jaar!

Uit de verhalen van de deelnemers blijkt iedere keer weer dat dit een gave week is die een bijzondere indruk achterlaat; ze ervaren zegen en maken nieuwe vriendschappen. Sommige jongeren hebben een bijzondere aanraking van God. De zondag direct na het kamp zijn alle kinderen en tieners bij elkaar in de dienst om hun ervaringen met elkaar en de gemeente te delen. Die kampzondag is een feest waarin we onze dankbaarheid -naar Hem die dit alles mogelijk maakt- laten zien.

Praktische informatie

De zomerkampen zijn dit jaar van 16 juli tot 23 juli 2022, de eerste week van de zomervakantie voor regio Noord. Let op! De vertrek en aankomstdag is per kamp verschillend. Kampzondag is op 24 juli 2022.  Voor alle kinderen vanaf groep 4 van de basisschool en voor de tieners en jeugd van het voortgezet onderwijs is er per leeftijdsgroep één kamp. Voor de kampen geldt dat de indeling in principe is op basis van de groep waar uw kind/tiener na de zomer (schooljaar 2022-2023) heengaat. In de praktijk zijn dus alle tieners, jongeren en kinderen vanaf ongeveer 6 jaar van harte welkom!

Op 15 mei was er na de kerkdienst een kamp-info-markt. Heb je deze gemist en wil je graag vooraf meer informatie stuur dan een mail naar zomerkampen@pijler.nl. Aanmelden kun je vanaf nu doen via het aanmeldformulier, wat je vind door op de kampnaam hieronder te klikken. Na aanmelding en ruim voor vertrek ontvang je een bevestiging met meer informatie over het kamp.

De gegevens die je bij de aanmelding verstrekt, worden door de Pijler alleen gebruikt voor de deelname van kinderen en/of tieners aan de zomerkampen conform ons privacy beleid. Zie pijler.nl/privacy. Persoonlijke informatie wordt vertrouwelijk behandeld, alleen voor de zomerkampen gebruikt en alleen gedeeld met de kampleiding. De kampleiding zal deze informatie ook niet verder verspreiden.

Klik op een kamp voor meer informatie en aanmelden:

Kosten voor de kampen

De kosten voor de kampen zijn vanwege flink gestegen prijzen voor een aantal kampen veel hoger dan andere jaren. Toch hebben we besloten geen grote prijsverhoging toe te passen zodat de kampen betaalbaar blijven voor elk gezin. Je betaalt de kampbijdrage direct bij aanmelding. Kun je wel meer missen dan is je extra bijdrage in de vorm van een gift voor de zomerkampen echt van harte welkom en een grote bemoediging voor de leiding!

Veel gestelde vragen en antwoorden:

 1. Hoe meld ik twee of meer kinderen aan voor één kamp? Voor elk kind vul je één formulier volledig in. Ook betaal je per kind.
 2. Mogen er ook vrienden/vriendinnen mee op kamp van buiten de Pijler? Jazeker, alle kinderen zijn welkom, zowel van binnen als buiten de Pijler.
 3. Kan het kamp van mijn keuze de specifieke zorg bieden voor mijn kind? Denk aan dieet, medicatie of begeleiding. Elk kamp biedt hulp bij diëten en medicatie indien nodig. Bij de aanmelding graag de benodigde informatie in het formulier vermelden. Bij twijfel kun je vooraf een mail sturen aan het kamp om dit voor te leggen. Als er onduidelijkheden zijn vanuit de kampleiding n.a.v. een aanmelding dan wordt er contact met je opgenomen.
 4. Is de aanmelding en betaling via de website veilig? Ja, de website van de Pijler is beveiligd op diverse manieren. Je aanmelding wordt vertrouwelijk behandeld en verwerkt volgens de AVG-richtlijnen. De betaling is via een gespecialiseerd bedrijf en de veilige omgeving van je eigen bank.
 5. Hoe werkt de betaling precies? Na het invullen van het formulier wordt je doorgestuurd naar de iDeal-betaalpagina van je bank. Hier kun je het bedrag betalen. Op je bankafschrift zie je Mollie-Payments als betaalpartij en in de omschrijving op je bankafschrift staat De Pijler Zomerkampen duidelijk vermeld.
 6. Ik kan het bedrag niet meteen betalen via iDeal. Wordt mijn aanmelding dan wel verwerkt? Als je niet of niet meteen kunt betalen dan moet je dit aangeven in veld met opmerkingen voor de kampleiding, met reden en hoe en wanneer je dit wel kunt doen. En stuur even een mailtje naar zomerkampen@pijler.nl . Je aanmelding zal dan wel verwerkt worden. Zit je financieel krap meld je kind dan wel aan en stuur daarnaast een mailtje naar wecare@pijler.nl (Hendrik Heida) en vraag hem om hulp.
 7. Het kamp van mijn kind is vol. Kan mijn kind toch nog mee? Als het betreffende kamp vol is kun je aanmelden voor de wachtlijst. Dit doe je door je aan te melden via het aanmeldformulier van het kamp. Sla in dat geval de betaling over. Je hoort zo snel mogelijk of je alsnog meekunt en zo ja hoe je kunt betalen.
 8. Ik heb mijn kind aangemeld via de website voor een kamp en betaald, maar mijn kind kan toch niet mee. Tot welke datum kan ik annuleren? In principe is de aanmelding open tot 1 juli. Eventueel annuleren kan tot uiterlijk 1 juli. Stuur hiervoor een mail naar zomerkampen@pijler.nl . Je krijgt dan het betaalde bedrag retourgestort op je bankrekening.
 9. Ik heb mijn kind aangemeld voor het verkeerde kamp of iets verkeerd ingevuld, wat moet ik doen om dit te corrigeren? Stuur een mailtje naar bovenstaand mailadres met uitleg van de fout en we lossen dit samen op.
 10. Ik ben niet zeker van of mijn aanmelding is verwerkt. Hoe krijg ik zekerheid? Stuur bij twijfel even een mailtje naar bovenstaand mailadres.
 11. Ik ben niet zeker voor welk kamp ik mijn kind moet aanmelden. Wat moet ik doen? Stuur even een mailtje met de situatie naar bovenstaand mailadres en we nemen contact met je op.
NIEUWSOVERZICHT