Nieuws vanaf de kamplocaties

De kampen zijn in volle gang! In Woudenberg, Otterlo en Lievelde is de sfeer goed, is iedereen gezond en ervaren we de zegen van onze hemelse Vader. Er zijn ook wat beelden vanuit de kampen!

Voor meer foto’s van Rotskamp en Xplorekamp en video’s van Keikamp klik op de links hieronder:

pijler.nl/keikamp
pijler.nl/rotskamp
pijler.nl/xplorekamp

Pijler Zomerkampen

Al tientallen jaren gaan er in de eerste zomervakantieweek vele kinderen, jongeren en leiders op Pijler-kampweek. Je kunt het een hoogtepunt noemen binnen onze kerkgemeenschap. Misschien dit jaar nog aarzelend vanwege de gegeven situatie, maar iedereen: de deelnemers, de kampleiding, en ook de ouders kijken er al tijden naar uit. Maar goed nieuws! Drie zomerkampen gaan definitief door dit jaar!

Algemene informatie

Verdeeld over drie kampen gaan dit jaar veel kinderen en tieners onder leiding van enthousiaste teams met leiders inclusief keukenkanjers een zeer afwisselende week meemaken. Een week waarin avontuur, sport en spel en samen zingen, praten over een leven met God en bidden centraal staan. Het is elk jaar weer een bijzondere happening. Ervaren jeugdleiders met veel verantwoordelijkheidsbesef en een heel groot hart voor kinderen en jongeren zetten zich, juist dit jaar, weer met veel plezier in voor hun kamp. De meesten nemen er graag een hele week vakantie voor op. Sommigen al meer dan 20 jaar!

Uit de verhalen van de deelnemers blijkt iedere keer weer dat dit een gave week is die een bijzondere indruk achterlaat; ze ervaren zegen en maken nieuwe vriendschappen. Sommige jongeren hebben een bijzondere aanraking van God. Normaliter komen de zondag direct na het kamp, alle kampen in de dienst bij elkaar om hun ervaringen met elkaar en de gemeente te delen. Die kampzondag is een heel feest waarin we onze dankbaarheid naar Hem die dit alles mogelijk maakt, laten zien.

Dit jaar zijn de zomerkampen in de periode van 10 juli tot 17 juli 2021. Dit is de eerste week van de zomervakantie voor regio Noord. In het aanmeldformulier van elk kamp staat de exacte vertrek- en aankomstdag vermeld, dit is per kamp verschillend! Zondag 18 juli is het kampzondag, de dienst zal dan gevuld zijn met korte video’s als terugblik op Gods werk tijdens de zomerkampen.

Praktische informatie

Dit jaar is er voor alle kinderen vanaf groep 4 van de basisschool en voor de tieners t/m klas 3 van het voortgezet onderwijs per leeftijdsgroep één kamp. Voor de kampen geldt dat de indeling in principe is op basis van de groep waar het kind dit jaar (seizoen 2020-2021) heen ging. We hebben besloten dat ook kinderen van groep 4 mee kunnen dit jaar met Keikamp. Van harte welkom dus om aan te melden!

Dit jaar is er vanwege de livestream geen infomarkt na de kerkdienst. Na aanmelding ontvang je een bevestiging met meer informatie over het kamp.

De aanmelding kan alleen via de website worden gedaan. De gegevens die je bij de aanmelding verstrekt, worden door de Pijler alleen gebruikt voor de deelname van kinderen en/of tieners aan de zomerkampen. De informatie wordt daartoe in een database specifiek voor de zomerkampen opgeslagen, welke voldoet aan de wettelijke AVG-vereisten, zoals ook beschreven in ons privacy beleid. Zie pijler.nl/privacy. Persoonlijke informatie wordt vertrouwelijk behandeld, alleen voor de zomerkampen gebruikt en alleen gedeeld met de kampleiding. De kampleiding zal deze informatie ook niet verder verspreiden. Door uw kind of tiener aan te melden, gaat u akkoord met het verwerken van de verstrekte gegevens zoals hier beschreven.

Aanmelden gesloten

Inmiddels is aanmelden niet meer mogelijk. De kosten voor de kampen zijn vanwege de corona-situatie hoger dan andere jaren. Toch hebben we besloten geen grote verhoging toe te passen zodat de kampen betaalbaar blijven voor elk gezin. Als je een extra gift willen geven voor de zomerkampen dan is deze natuurlijk van harte welkom!

Veel gestelde vragen en antwoorden:

 1. Hoe meld ik twee of meer kinderen aan voor één kamp? Voor elk kind vul je één formulier volledig in. Ook betaal je per kind.
 2. Mogen er ook vrienden/vriendinnen mee op kamp van buiten de Pijler? Jazeker, alle kinderen zijn welkom, zowel van binnen als buiten de Pijler.
 3. Kan het kamp van mijn keuze de specifieke zorg bieden voor mijn kind? Denk aan dieet, medicatie of begeleiding. Elk kamp biedt hulp bij diëten en medicatie indien nodig. Bij de aanmelding graag de benodigde informatie in het formulier vermelden. Bij twijfel kun je vooraf een mail sturen aan het kamp om dit voor te leggen. Als er onduidelijkheden zijn vanuit de kampleiding n.a.v. een aanmelding dan wordt er contact met je opgenomen.
 4. Is de aanmelding en betaling via de website veilig? Ja, de website van de Pijler is beveiligd op diverse manieren. Je aanmelding wordt vertrouwelijk behandeld en verwerkt volgens de AVG-richtlijnen. De betaling gebeurd via een gespecialiseerd bedrijf en de veilige omgeving van je eigen bank.
 5. Hoe werkt de betaling precies? Na het invullen van het formulier wordt je doorgestuurd naar de iDeal-betaalpagina van je bank. Hier kun je met je betaalpas het bedrag betalen. Op je bankafschrift zie je Mollie-Payments als betaalpartij en in de omschrijving op je bankafschrift staat De Pijler met naam kamp en naam kind duidelijk vermeld.
 6. Ik kan het bedrag niet meteen betalen via iDeal. Wordt mijn aanmelding dan wel verwerkt? Als je niet of niet meteen kunt betalen dan moet je dit aangeven in veld met opmerkingen voor de kampleiding, met reden en hoe en wanneer je dit wel kunt doen. En stuur even een mailtje naar zomerkampen@pijler.nl . Je aanmelding zal dan wel verwerkt worden. Zit je financieel krap meld je kind dan wel aan en stuur daarnaast een mailtje naar pastoraat@pijler.nl (Hendrik Heida) en vraag hem om hulp.
 7. Het kamp van mijn kind is vol. Kan mijn kind toch nog mee? Als het betreffende kamp vol is kun je aanmelden voor de wachtlijst. Dit doe je door je aan te melden via het aanmeldformulier van het kamp. Sla in dat geval de betaling over. Je hoort zo snel mogelijk of je alsnog meekunt en zo ja hoe je kunt betalen.
 8. Ik heb mijn kind aangemeld via de website voor een kamp en betaald, maar mijn kind kan toch niet mee. Tot welke datum kan ik annuleren? In principe is de aanmelding open tot 1 juli. Eventueel annuleren kan tot uiterlijk 1 juli. Stuur hiervoor een mail naar zomerkampen@pijler.nl . Je krijgt dan het betaalde bedrag retourgestort op je bankrekening.
 9. Ik heb mijn kind aangemeld voor het verkeerde kamp of iets verkeerd ingevuld, wat moet ik doen om dit te corrigeren? Stuur een mailtje naar bovenstaand mailadres met uitleg van de fout en we lossen dit samen op.
 10. Ik ben niet zeker van of mijn aanmelding is verwerkt. Hoe krijg ik zekerheid? Stuur bij twijfel even een mailtje naar bovenstaand mailadres.
 11. Ik ben niet zeker voor welk kamp ik mijn kind moet aanmelden of het lukt mij niet de juiste geboortedatum in te vullen op het formulier. Wat moet ik doen? Stuur even een mailtje met de situatie naar bovenstaand mailadres en we lossen dit op.
 12. Mijn kind zit nu in groep 4 en had zich enorm op de kampweek verheugd, kan hij toch mee op kamp? We gaan graag even met je in overleg hierover, neem even contact op met David Brinkman via bovenstaand emailadres.
 13. Als de coronasituatie verslechterd wat gebeurd er dan met de zomerkampen? We zullen de adviezen van de overheid opvolgen, mochten de kampen onverhoopt niet door kunnen gaan dan wordt het betaalde kampgeld teruggestort.
NIEUWSOVERZICHT