Pijler Zomerkampen

De zomer komt er nu snel aan, en dus de Pijler Zomerkampen ook! Al tientallen jaren gaan er in de eerste zomervakantieweek vele kinderen, jongeren en leiders op Pijler-kampweek. Je kunt het een hoogtepunt noemen binnen onze kerkgemeenschap. De kampen worden georganiseerd vanuit de Pijler, maar ook kinderen, en tieners van buiten de Pijler zijn welkom om deel te nemen. Zo gaan inmiddels al jaren ook kinderen en tieners mee vanuit het Anker, de Lichtbron en de Hoeksteen en ook kinderen die niet of nauwelijks naar de kerk komen zijn van harte welkom, onder voorwaarde dat de ouders de christelijke invulling van de kampen onderschrijven.

Verdeeld over de vier kampen gaan dit jaar veel kinderen en tieners onder leiding van enthousiaste teams met leiders inclusief keukenkanjers een zeer afwisselende week meemaken. Een week waarin avontuur, sport en spel en samen zingen, praten over een leven met God en bidden centraal staan. Het is elk jaar weer een bijzondere happening. Ervaren jeugdleiders met veel verantwoordelijkheidsbesef en een heel groot hart voor kinderen en jongeren zetten zich weer met veel plezier in voor hun kamp. De meesten nemen er graag een hele week vakantie voor op. Sommigen al meer dan 20 jaar!

Uit de verhalen van de deelnemers blijkt iedere keer weer dat dit een gave week is die een bijzondere indruk achterlaat; ze ervaren zegen en maken nieuwe vriendschappen. Sommige jongeren hebben een bijzondere aanraking van God. De zondag direct na het kamp zijn alle kinderen en tieners bij elkaar in de dienst om hun ervaringen met elkaar en de gemeente te delen. Die kampzondag is een feest waarin we onze dankbaarheid -naar Hem die dit alles mogelijk maakt- laten zien.

Praktische informatie

De zomerkampen zijn dit jaar tussen 20 en 27 juli 2024, de eerste week van de zomervakantie voor regio Noord. Let op! De vertrek en aankomstdag is per kamp verschillend. Kampzondag is op 28 juli 2024.  Voor alle kinderen vanaf groep 5 van de basisschool en voor de tieners en jeugd van het voortgezet onderwijs is er per leeftijdsgroep één kamp. Voor de kampen geldt dat de indeling in principe is op basis van de groep waar uw kind/tiener na de zomer (schooljaar 2024-2025) heengaat. In de praktijk zijn dus alle tieners, jongeren en kinderen vanaf ongeveer 8 jaar van harte welkom!

Aanmelden voor de kampen kan dit jaar vanaf 26 mei 2024.

De gegevens die je bij de aanmelding verstrekt, worden door de Pijler alleen gebruikt voor de deelname van kinderen en/of tieners aan de zomerkampen conform ons privacy beleid. Zie pijler.nl/privacy. Persoonlijke informatie wordt vertrouwelijk behandeld, alleen voor de zomerkampen gebruikt en alleen gedeeld met de kampleiding. De kampleiding zal deze informatie ook niet verder verspreiden.

Let op! Voor Rotskamp, Xplorekamp en Xpectkamp zijn er inmiddels al zoveel aanmeldingen dat we met een wachtlijst gaan werken. Je kunt nog steeds opgeven, maar je komt op de wachtlijst. Betaling doe je pas als er een plek beschikbaar komt.

Klik op een kamp voor meer informatie en aanmelden:

Veel gestelde vragen en antwoorden:

 1. Hoe meld ik twee of meer kinderen aan voor één kamp? Voor elk kind vul je één formulier volledig in. Ook betaal je per kind.
 2. Mogen er ook vrienden/vriendinnen mee op kamp van buiten de Pijler? Jazeker, alle kinderen zijn welkom, zowel van binnen als buiten de Pijler.
 3. Kan het kamp van mijn keuze de specifieke zorg bieden voor mijn kind? Denk aan dieet, medicatie of begeleiding. Als uw kind medische hulp of extra begeleiding nodig heeft gaan we hierover waar nodig in gesprek en zullen we samen kijken wat haalbaar is. De kampen draaien op vrijwilligers, zij doen hun best maar het kan zijn dat er niet in alles voorzien kan worden. Bij de aanmelding graag de benodigde informatie in het formulier vermelden. Wil je uitgebreider informatie geven stuur dan een mail aan het kamp om dit voor te leggen. Als er onduidelijkheden zijn vanuit de kampleiding n.a.v. een aanmelding dan wordt er in ieder geval contact met je opgenomen.
 4. Is de aanmelding en betaling via de website veilig? Ja, de website van de Pijler is beveiligd op diverse manieren. Je aanmelding wordt vertrouwelijk behandeld en verwerkt volgens de AVG-richtlijnen. De betaling is via een gespecialiseerd bedrijf en de veilige omgeving van je eigen bank.
 5. Hoe werkt de betaling precies? Na het invullen van het formulier wordt je doorgestuurd naar de iDeal-betaalpagina van je bank. Hier kun je het bedrag betalen. Op je bankafschrift zie je Mollie-Payments als betaalpartij en in de omschrijving op je bankafschrift staat Pijler Zomerkampen duidelijk vermeld.
 6. Ik kan het bedrag niet meteen betalen via iDeal. Wordt mijn aanmelding dan wel verwerkt? Als je niet of niet meteen kunt betalen dan moet je dit aangeven in veld met opmerkingen voor de kampleiding, met reden en hoe en wanneer je dit wel kunt doen. En stuur even een mailtje naar zomerkampen@pijler.nl . Je aanmelding zal dan wel verwerkt worden. Zit je financieel krap meld je kind dan wel aan en stuur daarnaast een mailtje naar pastoraat@pijler.nl (Carin Kops) en vraag haar om hulp.
 7. Het kamp van mijn kind is vol. Kan mijn kind toch nog mee? Als het betreffende kamp vol is kun je aanmelden voor de wachtlijst. Dit doe je door je aan te melden via het aanmeldformulier van het kamp. Sla in dat geval de betaling over. Je hoort zo snel mogelijk of je alsnog meekunt en zo ja hoe je kunt betalen.
 8. Ik heb mijn kind aangemeld via de website voor een kamp en betaald, maar mijn kind kan toch niet mee. Tot welke datum kan ik annuleren? In principe is de aanmelding open totdat de locaties vol zijn. Eventueel annuleren kan tot uiterlijk 15 juni. Stuur hiervoor een mail naar zomerkampen@pijler.nl . Je krijgt dan het betaalde bedrag retourgestort op je bankrekening.
 9. Ik heb mijn kind aangemeld voor het verkeerde kamp of iets verkeerd ingevuld, wat moet ik doen om dit te corrigeren? Stuur een mailtje naar bovenstaand mailadres met uitleg van de fout en we lossen dit samen op.
 10. Ik ben niet zeker van of mijn aanmelding is verwerkt. Hoe krijg ik zekerheid? Stuur bij twijfel even een mailtje naar bovenstaand mailadres.
 11. Ik ben niet zeker voor welk kamp ik mijn kind moet aanmelden. Wat moet ik doen? Stuur even een mailtje met de situatie naar bovenstaand mailadres en we nemen contact met je op.

Bid en geef voor de kampen

De kampen zijn een plek waar kinderen en tieners elkaar en ook God ontmoeten. Wil je mee bidden voor de kinderen en de tieners? Dat ze de liefde van Jezus ervaren en naar elkaar toe mogen uitstralen? En voor zegen en wijsheid voor de leiding om goede keuzes te maken, goed voor de kinderen, tieners en elkaar te zorgen in alle omstandigheden?
De kosten voor de kampen zijn vanwege flink gestegen prijzen voor een aantal kampen veel hoger dan andere jaren. Toch hebben we besloten geen grote prijsverhoging toe te passen zodat de kampen betaalbaar blijven voor elk gezin. Wil je het werk van de zomerkampen steunen dan is je gift voor de zomerkampen echt van harte welkom en een grote bemoediging voor de leiding!

Vragen?

Heb je vragen over de Pijler Zomerkampen? Mail dan naar zomerkampen@pijler.nl !

NIEUWSOVERZICHT