Samen Leren Als Gemeente

De regelmatige Slag-dagen en Slag-avonden (SLAG = Samen Leren Als Gemeente) zijn verbindend, leerzaam en geven diepte. De komende Slagdag staat in het teken van het thema Licht van de wereld.

De SLAGDAG is dit keer op zaterdag 19 oktober 2024. We beginnen de dag samen in de aula met een toespraak door de directeur van het IDO waarin de kerken in Lelystad samenwerken en daarna gaan we uiteen in diverse workshops.

De workshops waar je uit kunt kiezen zijn:

  • Charissa Kok: De presentiebenadering
  • Petra en Jeroen van Wees: Jouw licht, wat zijn jouw kansen
  • Menno Kuiper: Schijn ik wel voldoende of…..
  • Bert Visser: Licht op de schepping
  • Hanne van Oort en Vincent van Vliet: Test jouw diaconale hart
In de middag willen we jou en onszelf inspireren, samen God aanbidden en hebben we interactie met elkaar.

Al met al een gevarieerd programma waarbij we samen willen leren, maar er ook veel ruimte is voor aanbidding en ontspanning!
Onderaan de pagina vindt je meer informatie over de workshops.

We vragen je om je vooraf aan te melden voor de SLAGdag en aan te geven aan welke onderdelen je deelneemt. Zo kunnen we de dag goed voorbereiden.

De SLAG-dag is vrij toegankelijk voor leden, companen en bezoekers! 

Praktisch

Datum: Zaterdag 19 oktober 2024
Locatie:
Aula en diverse lokalen

Programma:
Aanbidding en opening: 10.00 uur
Toespraak Schitteren door René Swieringa: 10.30 uur
Korte break: 11.00 uur
Workshops: 11:15 uur
Gratis lunch: 12.15 uur
Start inspiratie en aanbidding met inleiding door Arjen Verboom: 13:15 uur
Interactief en verbindend deel: 14.15 uur
Afsluiting: 16:00 uur

Welke workshop kies jij?
1: De Presentiebenadering
Charissa Kok: De presentiebenadering: Wat leren we hiervan vanuit het leven van Jezus? Welke vorm van getuige zijn past bij jou? Waar schuurt de presentiebenadering? Welke keuzes maak jij? Dit is een mooie workshop met dynamiek en gesprek met elkaar.
2: Schijn ik wel voldoende of……?
Menno Kuiper: Zie jij Jezus in de ander? Mattheus 25 (vers 31) is een pittig deel in de Bijbel: het linkt direct aan de eeuwigheid. Onze houding naar de zwakke, de zieke, de gevangene etc. is cruciaal. Dit is een workshop vol reflectie en groepsgesprek over het licht door jou heen naar buiten.
3: Jouw licht: wat zijn jouw kansen?
Jeroen en Petra van Wees: Zij willen jullie graag meenemen op avontuur om Zijn Licht uit te gaan delen. In onze wereld is het al snel donker en negatief. Jouw licht dreigt vaak te worden gedoofd omdat je niet voldoet aan…vul maar in, maar in Gods Koninkrijk is er altijd plaats voor jouw licht. En dat kun je op jouw manier altijd aan een ander doorgeven.
4: Licht op de Schepping!
Bert Visser: Hij neemt je mee in het thema recht en gerechtigheid m.b.t. de schepping. Hoe gaan wij hiermee om in de praktijk? Hoe breng jij licht in de wereld door het thema duurzaamheid? Waarin brengen juist wij als christen verschil t.o.v. andere mensen? Dit is een workshop om door aan het nadenken gezet te worden.
5: Test jouw diaconale hart!
Hanne van Oort en Vincent van Vliet staan aan het roer van het IDO. (Interkerkelijk Diaconaal Overleg) en zullen ook een stuk visie delen. We mogen uitdelen van wat God ons geeft. En we hebben veel te geven, helemaal in onze lokale omgeving. Hoe sta jij hierin? Hanne en Vincent nemen je concreet mee, mede met praktische voorbeelden.

Heb je een vraag over de SLAGdag, mail dan naar: onderwijs@pijler.nl.

NIEUWSOVERZICHT