Samen Leren Als Gemeente

De regelmatige Slagavonden (Slag = Samen Leren Als Gemeente) zijn verbindend, leerzaam en geven diepte. De komende Slagavond staat in het teken van de seizoenen van het leven, wat ook aansluit bij de zondagse leerlijn.

Deze avond hebben we een boeiend programma voor jonger en oud! We openen met aanbidding en vanuit drie generaties een korte bijdrage. Er is ruimte voor ontmoeting en er is keuze uit vier interessante workshops.

1: Tijd voor identiteit en autoriteit – met Mariska Laan

We verbinden de woorden uit Prediker 3, dat er voor alles een tijd is, met het Bijbelboek Efeze. Een workshop over je identiteit en autoriteit. Over Hemels denken en vandaar uit leven. Naast aansprekend onderwijs is er in deze workshop ook ruimte voor interactie om elkaar daarmeenop te bouwen.

2: De Graankorrel – met Judith Peters

Judith is van beroep systeemtherapeut en heeft veel kennis van ouder- en kindpatronen en ervaringsgerichte therapie. Zij zal deze workshop ingaan op het beeld van de graankorrel: Je bent gevormd door God en je ouders, door het proces in de grond moest je loslaten, Loslaten geldt zowel voor ouder als kind. Dit heeft alles te maken met vertrouwen en op eigen benen staan. Hoe kun jij tot volle wasdom komen en vrucht gaan dragen? Een boeiend programma mede ondersteund door de praktijk.

3: Een nieuw seizoen: bid, wacht en stap! – met Sietze Hess

In deze boeiende workshop zal Sietze ingaan op het veranderen van ons seizoen en nieuwe stappen die we kunnen nemen. Hij zal dit doen n.a.v. zijn eigen getuigenis waarin hij een radicale keuze maakte. Daarnaast zoomt hij in op het werk van stichting Compassion dat als voorbeeld dient van hoe we kunnen delen en vrucht kunnen dragen.

4: Tijd voor reflectie over jouw seizoen – met Carin Kops

Carin is naast pastor zorg ook coach voor retraites. In deze workshop zal zij je meenemen in inzichten over de periodes waar veel mensen dikwijls doorheen gaan in het leven. Wat zijn herkenbare zaken op bergtoppen en door dalen? Carin geeft je inzichten om meer tot rust te komen en meer balans in je leven te kunnen ontvangen.

We vragen je om je vooraf aan te melden voor de avond en hierbij ook op te geven welke workshop je kiest. Zo kunnen we de avond goed voorbereiden.

De avond is vrij toegankelijk: leden, companen en ook bezoekers van harte welkom!!

Praktisch

Datum: Dinsdag 13 februari 2024
Locatie:
Aula van kerkcentrum De Pijler
Welkom met koffie en thee: vanaf 19.30 uur
Aanvang plenair deel: 20.00 uur
Start workshops: 20.30 uur
Einde programma: 22:00 uur

Heb je een vraag over deze avond, mailen dan naar: onderwijs@pijler.nl.

NIEUWSOVERZICHT