Drieluik Israël en de toekomst

Lezing 2: door Frank van Oordt “Israël, je kunt er niet om heen.”

Op maandag 10 oktober 2022 is er in Lelystad een studieavond met spreker Frank van Oordt. Het thema van de avond is: Israël, je kunt er niet om heen. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Christenen voor Israël en vinden plaats in Evangelische kerk De Pijler, Ketelmeerstraat 90, 8226 JX Lelystad. De aanvang is om 20:00 uur, toegang is gratis. Deze lezing is de tweede lezing in een serie van drie. De andere lezingen in de Pijler zijn: 12 september (ds. Henk Poot) en 7 november (Ds. Kees van Velzen).

Thema
Na eeuwenlang in de diaspora geweest te zijn, keren sinds de 19e eeuw de Joden terug naar hun land, een land, dat op dat moment ontgonnen moet worden. Er zijn weinig inwoners, nauwelijks bomen. Jeruzalem is een lege stad. Niemand heeft er belangstelling voor. Nu is dat wel anders. Als er in Jeruzalem gebouwd moet worden, kijkt de hele wereld mee. Joden vanuit de hele wereld komen er om bij de muur te bidden. Het land draagt vrucht en zelfs in de woestijn wordt geoogst. We zien oude profetieën in vervulling gaan.

Achtergrond spreker
Frank J. van Oordt is directeur van Christenen voor Israël. Hij heeft 29 jaar gewerkt in het basisonderwijs als leerkracht en directeur. Van Oordt: “Sinds 1830 bidden we in onze familie voor het herstel van Israël en de terugkomst van Jezus naar de aarde.”

Achtergrond spreker

Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan, zoals ‘De Knecht des Heren’, ‘Abraham een vriend van God’ en ‘Jozef, een Messiaanse geschiedenis’. Ds. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

NIEUWSOVERZICHT