We zijn dankbaar dat we weer-samen naar de kerk kunnen! Vanaf 25 september is iedereen welkom in de grote zaal, aanmelden is niet meer nodig. Vanaf eind mei komen we weer fysiek samen, we zijn begonnen met 50 plaatsen, hebben daarna stapsgewijs opgeschaald. Tot en met 19 september met een registratie, maar we zijn God dankbaar dat dit vanaf nu niet meer nodig is!

Als kerk volgen we de adviezen van het CIO (Interkerkelijk Contact in Overheidszaken). Die hebben geadviseerd om de maatregelen te verminderen in lijn met hoe de overheid ook ruimte hiervoor biedt.

Nieuw vanaf 25 september

In verband met de verruimingen is iedereen welkom, het maakt niet uit in welk wijkgebied je woont. Aanmelden en registratie voor de zondagse samenkomsten is niet meer nodig. Je hoeft niet gevaccineerd of getest te zijn om naar de dienst te komen, heb je corona-gerelateerde klachten dan kom je niet.

Deelnemen is geheel vrijwillig, ook de livestream blijft beschikbaar voor wie liever thuis de diensten wil volgen. Iedere zondag om 10.00 uur via deze website en via PijlerTV op YouTube en Facebook.

Hoe gaan we om met afstand in de kerk?

We kiezen ervoor om alle zitplaatsen in het middenvak weer volledig vrij te geven en adviseren hierbij bezoekers om 1 stoel afstand te houden tussen gezinnen/adressen in het middenvak, waar dus alle rijen weer beschikbaar zijn. In het linker- en rechter vak blijven we de 1,5 meter afstand aanbieden, dus rij-om-rij is beschikbaar en we houden in die vakken 2 stoelen vrij tussen gezinnen/adressen. Verder blijven we adviseren om afstand te houden bij in- en uitlopen, dat blijven we dus rij-voor-rij doen. Ook met koffiedrinken na de dienst zullen wachten we tot een later moment.

Als kerk geven we hiermee de ruimte aan eenieder om zondag de kerkdienst mee te maken, op een veilige en verantwoorde manier. We wensen iedereen hierin Gods nabijheid en zegen toe, ook in het maken van de keuze waar je plaatsneemt. Heb je vragen over de versoepelingen dan kun je deze altijd mailen naar weer-samen@pijler.nl .

Kinderen

Ook kinderen hoeven vooraf niet aangemeld te worden. Op alle zondagen is er een Kingskids programma voor alle leeftijden tot 12 jaar. Enige uitzondering is voor de kinderen die naar basisschool groepen 7 en 8 gaan, deze zijn op de 3e zondag van de maand met hun ouders welkom in de grote zaal en hebben dus geen Kingskids. Vooraf aanmelden voor het kinderprogramma is niet meer nodig, je kunt je kinderen zondag brengen en ze worden ter plekke geregistreerd.

Veel gestelde vragen

 • Kom je ook in beeld van de livestream als je naar de kerk gaat?
  De mensen op het podium zullen vooral in beeld zijn via de livestream, maar er zal ook af en toe een deel van de zaal in beeld gebracht worden, zodat ook de mensen thuis zich verbonden met je voelen. We gaan hier zorgvuldig mee om, er wordt bijvoorbeeld niet ingezoomd op mensen in de zaal.
 • Is er kinderopvang?
  Ja, vanaf september is ook de kinderopvang voor de kinderen van 0-3 jaar (baby’s en peuters) weer gestart. Voor de kinderen vanaf leeftijdsgroep 1 van de basisschool is er weer een volledig KingsKids programma.
 • Hoe zit het met de wijkgebieden nu na de zomervakantie?
  Het maakt niet uit waar je woont, iedereen is in verband met de verruimingen welkom om naar de kerk te komen.
 • Wordt er ook gebruik gemaakt van de coronacheck-app met QR code of coronapas?
  Nee, voor kerkdiensten en andere kerkelijke activiteiten doen we niet mee aan testen-voor-toegang, dat is bedoeld voor horeca en voor evenementen. Om toch de veiligheid te waarborgen houden we afstand tijdens het lopen, drinken we nog geen koffie na de dienst en bieden we iedereen die 1,5 meter afstand wil houden tijdens de dienst aan om gebruik te maken van de linker- en rechter-zijvakken in de kerk.
 • Kunnen we als groep door de week een ruimte gebruiken in de Pijler?
  Ja, ook door de week is de Pijler weer open, reserveren is wel nodig. Het advies is om minimaal een week vooraf te reserveren via een email naar beheer@pijler.nl. Geef hierin aan om hoeveel personen het gaat en of je nog speciale wensen hebt.

Heb je andere vragen? Stel ze gerust via weer-samen@pijler.nl.