We zijn blij dat we weer helemaal open zijn! Vanaf 25 februari zijn de meeste maatregelen vervallen vanuit de overheid en kunnen we ook als kerk weer veilig samenkomen en elkaar ontmoeten. We volgen hierin het Interkerkelijk Contact Inzake Overheidszaken (CIO), die de kerken hierover adviseert.

Richtlijnen bezoeken kerkdienst

Het grootste deel van de zaal is weer helemaal open. Iedereen die wil komen is welkom, en de middenvakken in de grote zaal zijn weer helemaal open. Voor de mensen die afstand willen houden blijft het linker-zijvak ingericht op 1,5 meter afstand. Na de dienst is er weer koffie en thee, en kunnen we in de hal elkaar ontmoeten. Ook gebruik van mondkapje is niet meer verplicht. Wel vragen we iedereen om alleen te komen wanneer je geen klachten hebt.

De volgende richtlijnen gelden:

 1. Kom alleen als je geen verkoudheidsklachten of andere ook aan corona te relateren klachten hebt; 
 2. Het linker zijvak is bedoeld voor mensen die afstand willen houden. Houdt in dit vak 2 stoelen vrij tussen de gezinnen / adressen;
 3. De livestream blijft beschikbaar voor een ieder die er de voorkeur aan geeft om vanuit huis de dienst te volgen via de website en via PijlerTV op YouTube.

De maatregelen zullen worden bijgesteld indien nodig.

Kinderen en tieners

Ook het kinderwerk bij Kingskids en het tiener-, jeugd- en jongerenwerk is weer gestart!

Veel gestelde vragen

 • Kom je ook in beeld van de livestream als je naar de kerk gaat?
  De mensen op het podium zullen vooral in beeld zijn via de livestream, maar er zal ook af en toe een deel van de zaal in beeld gebracht worden, zodat ook de mensen thuis zich verbonden met je voelen. We gaan hier zorgvuldig mee om, er worden bijvoorbeeld geen close-ups gemaakt van mensen in de zaal.
 • Is er kinderopvang?
  Ja, er is ook weer kinderopvang voor de kinderen van 0-3 jaar (baby’s en peuters).
 • Wordt er ook gebruik gemaakt van de coronacheck-app met QR code of coronapas?
  Nee, voor kerkdiensten en andere kerkelijke activiteiten doen we niet mee aan testen-voor-toegang, dat is bedoeld voor horeca en voor evenementen.
 • Kunnen we als groep door de week een ruimte gebruiken in de Pijler?
  Ook door de week is de Pijler weer open, reserveren is wel nodig als je met een groep een zaal wilt gebruiken. Het advies is om minimaal een week vooraf te reserveren via een email naar beheer@pijler.nl. Geef hierin aan om hoeveel personen het gaat en of je nog speciale wensen hebt.

Heb je andere vragen? Stel ze gerust via weer-samen@pijler.nl.

NIEUWSOVERZICHT