We zijn blij dat we vanaf nu voorzichtig weer mensen kunnen toelaten in de grote zaal! Vanaf 23 januari is, na een periode van alleen online samenkomsten, het weer mogelijk om met een eerste groep mensen weer samen te komen. Tijdens de zondagse kerkdiensten is wel afstand nodig en gebruik van mondkapjes tijdens het lopen. We volgen hierin het Interkerkelijk Contact Inzake Overheidszaken (CIO), die de kerken hierover adviseert.

Richtlijnen bezoeken kerkdienst

De zaal is weer zo ingericht dat er tussen adressen 1,5m ruimte kan blijven. We kiezen ervoor om met een beperkte aantal zitplaatsen de versoepelingen te starten. Omdat we mensen niet naar huis willen sturen als de zaal vol is zullen we weer gaan werken met een eenvoudige registratie vooraf. Als het maximum aantal personen bereikt is zullen we de registratie sluiten.

De volgende richtlijnen gelden:

 1. Kom alleen als er geen verkoudheidsklachten of andere ook aan corona te relateren klachten zijn in je gezin/op je adres.
 2. Meld je voor de dienst aan via pijler.nl/aanmelden . Dit kan zolang er nog ruimte in de zaal is.
 3. Gebruik een mondkapje bij het in- en uitlopen van het kerkgebouw en kerkzaal (uitzondering alleen voor personen met medische indicatie);
 4. In alle vakken houden we 1.5m afstand: om en om zijn de rijen beschikbaar en tussen de gezinnen / adressen houden we twee stoelen afstand;
 5. Zingen tijdens de dienst is op ingetogen wijze toegestaan;
 6. Na de dienst wordt een ieder verzocht zo spoedig mogelijk de ontmoetingsruimte en het kerkgebouw te verlaten;
 7. De livestream blijft beschikbaar voor een ieder die er de voorkeur aan geeft om vanuit huis de dienst te volgen via de website en via PijlerTV op YouTube en Facebook.

De maatregelen zullen worden bijgesteld indien nodig.

Kinderen en tieners

We hebben besloten dat we de komende twee weken nog niet starten met het kinderwerk op zondag. We hebben daarom een alternatief door de lessen online te zetten en die naar jullie thuis te sturen. Zie de link naar de website: kingskids.pijler.nl/programma. Bij vragen over het programma kan je mailen naar kingskids@pijler.nl.

Ook is er helaas nog geen tienermeeting op 23 januari.

Veel gestelde vragen

 • Kom je ook in beeld van de livestream als je naar de kerk gaat?
  De mensen op het podium zullen vooral in beeld zijn via de livestream, maar er zal ook af en toe een deel van de zaal in beeld gebracht worden, zodat ook de mensen thuis zich verbonden met je voelen. We gaan hier zorgvuldig mee om, er wordt bijvoorbeeld niet ingezoomd op mensen in de zaal.
 • Is er kinderopvang?
  Nee, er is de eerst twee weken nog geen kinderopvang voor de kinderen van 0-3 jaar (baby’s en peuters).
 • Wordt er ook gebruik gemaakt van de coronacheck-app met QR code of coronapas?
  Nee, voor kerkdiensten en andere kerkelijke activiteiten doen we niet mee aan testen-voor-toegang, dat is bedoeld voor horeca en voor evenementen. Om toch de veiligheid te waarborgen gebruiken we een mondkapje tijdens het lopen, drinken we geen koffie na de dienst en is de zaal ingedeeld op op 1,5 meter afstand.
 • Kunnen we als groep door de week een ruimte gebruiken in de Pijler?
  Ook door de week is de Pijler beperkt open, reserveren is wel nodig. Het advies is om minimaal een week vooraf te reserveren via een email naar beheer@pijler.nl. Geef hierin aan om hoeveel personen het gaat en of je nog speciale wensen hebt.

Heb je andere vragen? Stel ze gerust via weer-samen@pijler.nl.

NIEUWSOVERZICHT