Na een periode van versoepelingen neemt de druk op de zorg helaas weer toe. Daarom is er tijdens de zondagse kerkdiensten weer afstand nodig en dus extra maatregelen. We volgen hierin het Interkerkelijk Contact Inzake Overheidszaken (CIO), die de kerken hierover adviseert.

Aanmelden voor de dienst

De zaal is weer zo ingericht dat er tussen adressen 1,5m ruimte kan blijven. In de praktijk zijn 275 zitplaatsen beschikbaar. Omdat we mensen niet naar huis willen sturen als de zaal vol is zullen we weer gaan werken met een eenvoudige registratie vooraf. Als het maximum aantal personen bereikt is zullen we de registratie sluiten.

De volgende richtlijnen gelden vanaf nu:

 1. Kom alleen als er geen verkoudheidsklachten of andere ook aan corona te relateren klachten zijn in je gezin/op je adres.
 2. Meld je voor de dienst aan via pijler.nl/aanmelden . Dit kan zolang er nog ruimte in de zaal is.
 3. Gebruik een mondkapje bij het in- en uitlopen van het kerkgebouw en kerkzaal (uitzondering alleen voor personen met medische indicatie);
 4. In alle vakken houden we 1.5m afstand: om en om zijn de rijen beschikbaar en tussen de gezinnen / adressen houden we twee stoelen afstand;
 5. Zingen tijdens de dienst is op ingetogen wijze toegestaan;
 6. Na de dienst wordt een ieder verzocht zo spoedig mogelijk de ontmoetingsruimte en het kerkgebouw te verlaten;
 7. De livestream blijft beschikbaar voor een ieder die er de voorkeur aan geeft om vanuit huis de dienst te volgen via deze website en via PijlerTV op YouTube en Facebook.

De maatregelen zullen worden bijgesteld indien nodig.

Kinderen

Op alle zondagen is er een Kingskids programma voor alle leeftijden tot 12 jaar. Enige uitzondering is voor de kinderen die naar basisschool groepen 7 en 8 gaan, deze zijn op de 3e zondag van de maand met hun ouders welkom in de grote zaal en hebben dus geen Kingskids. Vooraf aanmelden voor het kinderprogramma is niet meer nodig, je kunt je kinderen zondag brengen en ze worden ter plekke geregistreerd. De kinderen worden beneden welkom geheten en komen na de dienst ook weer beneden terug naar hun ouders.

Veel gestelde vragen

 • Kom je ook in beeld van de livestream als je naar de kerk gaat?
  De mensen op het podium zullen vooral in beeld zijn via de livestream, maar er zal ook af en toe een deel van de zaal in beeld gebracht worden, zodat ook de mensen thuis zich verbonden met je voelen. We gaan hier zorgvuldig mee om, er wordt bijvoorbeeld niet ingezoomd op mensen in de zaal.
 • Is er kinderopvang?
  Ja, er is kinderopvang voor de kinderen van 0-3 jaar (baby’s en peuters). Voor de kinderen vanaf leeftijdsgroep 1 van de basisschool is er weer een volledig KingsKids programma.
 • Wordt er ook gebruik gemaakt van de coronacheck-app met QR code of coronapas?
  Nee, voor kerkdiensten en andere kerkelijke activiteiten doen we niet mee aan testen-voor-toegang, dat is bedoeld voor horeca en voor evenementen. Om toch de veiligheid te waarborgen gebruiken we een mondkapje tijdens het lopen, drinken we geen koffie na de dienst en is de zaal ingedeeld op op 1,5 meter afstand.
 • Kunnen we als groep door de week een ruimte gebruiken in de Pijler?
  Ja, ook door de week is de Pijler open, reserveren is wel nodig. Het advies is om minimaal een week vooraf te reserveren via een email naar beheer@pijler.nl. Geef hierin aan om hoeveel personen het gaat en of je nog speciale wensen hebt.

Heb je andere vragen? Stel ze gerust via weer-samen@pijler.nl.

NIEUWSOVERZICHT