Alpha Cursus

Cursussen

De Alpha-cursus: voor iedereen die nieuwsgierig is naar het hoe en wat van het christelijk geloof.

Alpha staat voor: 
Alle mensen zijn welkom
Leren en lachen
Pizza of patat
Helpen van elkaar
Alle vragen mogen gesteld

De Alphacursus is ontwikkeld door Stichting Alpha Nederland en wordt op vele plaatsen in ons land georganiseerd, ook in Lelystad door Het Anker, de Pijler en Lichtbron.

In het kort

vanaf 20 september 2022

19.00 uur

150 minuten

Binnen Inn (Neringpassage 54)

Vrij toegankelijk. Aanmelden via onderstaand formulier.

Wat is een Alpha-cursus?

Alle mensen zijn welkom
Iedereen die meer wil weten over het christelijk geloof wordt uitgenodigd voor deze cursus van acht avonden en een zaterdag, die vooral bedoeld is voor mensen die niet geloven en niet of nog niet zo lang naar de kerk gaan.

Leren en lachen
De cursus bestaat uit elf inleidingen, waarna er wordt doorgepraat. Naast een heldere inhoud, wordt er veel aandacht besteed aan een goede, open en ook gezellige, feestelijke sfeer.

Pizza of patat
De Alpha-avonden beginnen met een (eenvoudige) gezamenlijke maaltijd. Samen eten biedt een goede gelegenheid om elkaar te leren kennen en vriendschappen te sluiten.

Helpen van elkaar
In de gesprekken wordt iedereen aangemoedigd om mee te praten. Zo wordt het mogelijk om elkaar te helpen en te stimuleren in het zoeken naar antwoorden op de grote vragen van het leven.

Alle vragen mogen gesteld worden
Geen enkele vraag is te simpel of te kritisch. Iedereen krijgt de ruimte om de vragen te stellen, waar hij/zij mee rondloopt.

Een Alpha-avond begint met een gezamenlijke maaltijd. Daarna is de inleiding op de avond, gevolgd door een korte pauze met koffie en thee. Na de pauze is er ruimte voor gesprek. Tussen 21.15 – 21.30 uur wordt de avond afgesloten.

Heb je vragen of wil je meer weten over de Alpha cursus?

Klik hier om contact op te nemen met het onderwijsteam

Als je je wilt aanmelden

    Geslacht