Op Hemelvaartsdag, 13 mei, organiseren we een gezellige, verbindende gemeenteactiviteit.

We houden die dag een autopuzzeltocht, die je zowel in Lelystad als in Dronten kunt starten en eindigen. Je mag natuurlijk ook met de motor of scooter meedoen.

Je rijdt een prachtige route door Flevoland, waarbij je mooie plekjes aandoet waar je lekker kunt wandelen. De kids beleven onderweg ook van alles, van natuurspeeltuin tot springkussen. Ook voor tieners zijn er tal van activiteiten, zoals een pannakooi en archery tag en tal van mooie plekjes om DE insta foto te maken!

Onderweg los je diverse raadsels op en krijg je leuke challenges. Ook leer je meer over het verhaal van hemelvaart.

Het leukste is dat je onderweg op diverse plekken gemeenteleden ontmoet en je getrakteerd wordt op allerlei lekkers op de leukste terrassen. Ook ontvang je een lekkere goodiebag voor onderweg. En dit alles natuurlijk corona proof!

Even praktisch. De kosten zijn 5 euro per auto of motorvoertuig en aanmelden moet via puzzeltocht@pijler.nl

Bij het opgeven vermeld je of je in Lelystad of Dronten wilt starten en in welk tijdvak: 10.00-11.30 uur, 11.30-13.00 uur of 13.00-15.00 uur. Ook vermeld je (i.v.m. de inhoud van de goodiebag) met hoeveel personen je in de auto zit.

Voor tieners die niet zo’n zin hebben om met hun ouders de tocht de rijden en zelf nog geen rijbewijs hebben, is er ook de mogelijkheid om een ingekorte route (van ongeveer 12 km) te fietsen. Dit kan alleen in Lelystad en is in de middag. Zij kunnen dan ook voetballen in de pannakooi en archery tag spelen en natuurlijk lekker eten op ons terras. Zij betalen 5 euro per groepje.

We hopen met elkaar een prachtige zonnige dag te beleven! Opgeven kan tot 6 mei maar vol is vol!